Evaziune fiscală, în ancheta DNA Constanța: facturi false pentru firme fantomă!

181
Evaziune fiscală, în ancheta DNA Constanța: facturi false pentru firme fantomă! - xevaziunefiscaladna-1641563418.jpg
Doi administratori ai unei firme au ajuns în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, fiind acuzați de evaziune fiscală în formă continuată.

„În perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, cei doi inculpați, în calitate de administrator de drept, respectiv administrator de fapt al unei societăți comerciale, ar fi evidențiat în contabilitatea acestei societăți 182 de facturi fiscale false, reprezentând contravaloarea unor achiziții fictive de materii prime de carieră de piatră, prestări servicii și chirii aferente unor bunuri mobile și imobile de la mai multe societăți comerciale de tip fantomă. În această modalitate ar fi fost adus un prejudiciu de 4.310.245 lei la bugetul de stat (impozitul pe profit și TVA). Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată anterior. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților”, au precizat anchetatorii.

Cei doi au încheiat acorduri de recunoașterea faptelor, iar în prezența avocaților, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia. Astfel, instanța de judecată a fost sesizată în privința primul inculpat cu un acord de recunoașterea faptei, în care este prevăzută o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit (de fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăți comerciale). În cazul celui de al doilea inculpat este prevăzută o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit (de fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăți comerciale).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2329 secunde