Evaziune fiscală cu lemne, în portul Constanța

145
Evaziune fiscală cu lemne, în portul Constanța - lemn-1384688340.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română a coordonat, în perioada 4 - 8 noiembrie, o acțiune de control a exploatării, prelucrării, circulației și punerii în valoare a masei lemnoase, în Portul Constanța și în patru județe, respectiv Argeș, Bacău, Suceava și Vrancea. 

Pe parcursul acțiunii, au fost verificate 15 societăți comerciale ce exploatează, comercializează, depozitează și exportă material lemnos, iar în urma controlului au fost constatate mai multe nereguli. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, cinci agenți economici au cumpărat, în vederea comercializării, 210.000 mc de material lemnos, dintre care 57.000 mc, în valoare de 20.000.000 de lei, ar fi fost achiziționați fără documente legale de proveniență, nefiind evidențiate în contabilitate.

Drept pentru care, pentru administratorii celor cinci firme au fost întocmite dosare penale pentru evaziune fiscală. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 3.200.000 de lei, reprezentând valoarea impozitului pe profit datorat.

Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 100.000 de lei, pentru achizițiile de material lemnos cu documente neconforme cu legislația silvică.

Pe parcursul acțiunii, au fost inventariate toate stocurile scriptice și faptice ale doi operatori portuari, fiind confiscați 217 mc de material lemnos, în valoare de 95.000 de lei, pentru care nu existau documente de provenință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6851 secunde