Evaziune fiscală cu fier vechi, de peste două milioane de lei, la Cuza Vodă

261
Evaziune fiscală cu fier vechi, de peste două milioane de lei, la Cuza Vodă - fier1348045044-1351108827.jpg

Articole de la același autor

Patroana unei firme constănțene este suspectată de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime că a înființat, în mod fictiv, o societate comercială, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile. Prejudiciul creat bugetului de stat, prin efectuarea de operațiuni comerciale cu deșeuri metalice destinate exportului ce nu au fost evidențiate în actele contabile, depășește 2,4 milioane de lei.


Anchetatorii spun că, în urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, în luna mai 2010, Lina M., de 21 de ani, administratora SC Bussines Fashion Consulting SRL, a înființat, în mod fictiv, o societate comercială cu sediul în comuna Cuza Vodă, județul Constanța, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

În perioada mai 2010 - septembrie 2011, societatea a desfășurat activități de comerț cu deșeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime românești, ocazie cu care operațiunile comerciale nu au fost evidențiate în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de 2.413.395 lei. Sumele de bani rezultate din activitatea de comerț cu deșeuri metalice au fost folosite de administratoare în interes propriu.

În luna septembrie 2011, în scopul îngreunării urmăririi penale, suspecta ar fi transmis, în mod fictiv, părțile sociale.

Dosarul va fi înaintat Parchetulului de pe lângă Tribunalul Constanța cu propunere de trimitere în judecată atât a societății comerciale, cât și a administratoarei acesteia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3331 secunde