Evazioniști cu interdicție în Primăria Cogealac

841
Doi bărbați din Cogealac au fost reținuți, la sfârșitul săptămânii trecute, de ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals.
Potrivit Poliției Constanța, Adrian F., de 39 de ani, Constantin V., de 53 de ani și Vasile T., administratori ai unei societăți comerciale din localitate, sunt suspectați că, în intervalul aprilie 2011 - februarie 2012, nu au virat suma de 14.151 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă. Totodată, ei au încasat de la Primăria Cogealac suma de 780.000 de lei, conform facturilor fiscale emise, pentru care nu au achitat impozitele aferente, cauzând un prejudiciu de peste 151.000 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut că au fost întocmite facturi pentru operațiuni fictive în contabilitatea Primăriei Cogealac și neidentificate în contabilitatea societății administrate de suspecți, ce are sediul social în incinta Primăriei Cogealac.
Vineri, Adrian F. și Constantin V. au fost reținuți de procurori, iar instanța de judecată a dispus obligarea acestora de a nu părăsi localitatea, dar și de a nu semna, în acest interval de timp, acte care să aibă legătură cu primăria și nici să nu intre în instituția respectivă.
Menționăm că Adrian F. se numără printre localnicii trimiși în judecată, în urmă cu trei săptămâni, alături de primarul Cati Hristu, într-un dosar de înșelăciune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde