EUROPA SUB NĂMEȚI. MAE român, o nouă atenționare de călătorie

1030
EUROPA SUB NĂMEȚI. MAE român, o nouă atenționare de călătorie - zapadaviscol13eee32b87b454429100-1483963881.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Serbiei, că autoritățile locale au emis o avertizare privind prelungirea condițiilor meteorologice nefavorabile pentru intervalul 9-11 ianuarie.

Conform prognozei Serviciului de Meteorologie și Hidrologie al Republicii Serbia, ninsorile vor cădea pe întregul teritoriu, dar vor avea caracter intensiv în sud, sud-vest și sud-estul țării. În această perioadă, sunt prognozate temperaturi foarte scăzute, ce se vor situa în jurul valorii de minus 20 de grade Celsius, se arată pe site-ul MAE.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă și polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, șoferilor le este recomandată o echipare adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Conducătorii auto și reprezentanții firmelor de transport pot obține informații actualizate cu privire la starea drumurilor și a vremii de pe pagina de internet a Agenției Publice Drumurile Serbiei la adresa www.putevi-srbije.rs și cea a Serviciului de Meteorologie și Hidrologie al Republicii Serbia — www.meteoalarm.rs.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Belgrad +38113670362. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3649 secunde