Escrocii vor cu orice preț să obțină banii constănțenilor. Polițiștii au intrat pe fir

524

Articole de la același autor

În urmă cu două zile, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 23.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, comu-nicându-i faptul că a provocat un accident rutier. Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 3.000 de lei, după care a închis receptorul fără a mai oferi alte detalii. 


De asemenea, ieri, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 21.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier.


Femeia a intenționat să-și cheme la telefon soțul, moment în care apelanta a închis convorbirea fără a solicita o sumă de bani și a mai oferi alte detalii. În ambele cauze polițiștii au deschis anchete în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor.


Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor "rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere", polițiștii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.


Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru "rezolvarea" unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3712 secunde