Escrocii profită de pandemie. Nu vă lăsați păcăliți! Înșelăciuni prin metoda "Coronavirus"

1564
Escrocii profită de pandemie. Nu vă lăsați păcăliți!  Înșelăciuni prin metoda

Articole de la același autor

Ani buni, escrocii s-au folosit de metoda "Accidentul" pentru a-i înșela pe bătrâni, în mod special, pentru a le fura banii economisiți cu greu. Zilele acestea, însă, polițiștii din Constanța au fost sesizați că infractorii au adaptat metoda de înșelăciune la contextul actual, al amenințării cu infectarea cu COVID 19. Puțin a mai lipsit ca o familie din Constanța să ajungă victima țeparilor!

O familie din Constanța a trecut prin clipe de coșmar, la începutul acestei săptămâni, când a fost luată în vizor de escroci. Era în cursul dimineții, când în locuința aflată pe raza Secției 5 Poliție a sunat telefonul fix. "Era între 11,00 – 11,30 și eram cu mama acasă. Mama era la bucătărie, eu prin casă. A sunat fixul, ea a răspuns, iar la puțin timp după o aud că începe să plângă și să strige: «Bogdan, Bogdan, ce s-a întâmplat? Unde ești, cum ești!». Era panicată. Am mers repede lângă ea, i-am luat receptorul din mână și am vorbit eu. Dacă am auzit-o pe mama spunând «Bogdan», am întrebat și eu direct, crezând că este fratele meu la telefon. Era un bărbat, care mi-a spus pe nume, Mihaela, apoi a început să plângă. Mi-a povestit că de dimineață a plecat la muncă, acolo a leșinat, a fost chemată salvarea, care l-a dus la Spitalul de Boli Infecțioase, unde i s-a pus mască de oxigen și i-au depistat virusul. «Ce mă fac, sunt disperat, îmi trebuie aparat de ventilație și a venit managerul spitalului și mi-a spus că trebuie să îi dau 20.000 de lei pentru aparat», mi-a spus bărbatul. Apoi m-a întrebat dacă noi avem banii aceștia în casă. De unde să îi avem?! În timpul acesta, mama plângea și țipa, am vrut să o liniștesc, așa că i-am spus celui de la telefon, crezând că e fratele meu, că închid și îl sun imediat înapoi. El mi-a replicat să nu îl sun, că nu le este permis, că mă va suna el când va putea", a relatat pentru polițiști, Mihaela, o constănțeancă de 44 de ani, care a fost ținta escrocilor.



După ce au închis telefonul, femeile l-au trezit pe cel de-al treilea frate, care dormea după ce ieșise din tura de noapte și au sunat-o pe iubita celuilalt frate, care era chipurile în spital. "Ea l-a sunat pe Bogdan, care
ne-a sunat apoi și ne-a liniștit, că este bine. Atunci, celălalt frate, pentru că noi avem un telefon fix pe care putem vedea ultimul apel înregistrat, a format numărul. A răspuns un bărbat, s-a prezentat ca fiind Antonio, iar când fratele meu a întrebat de Bogdan, a închis telefonul", a mai povestit constănțeanca.



Femeia le-a mai spus oamenilor legii că, inițial, și-a pus semne de întrebare de ce sună fratele ei pe telefonul fix, în loc să apeleze pe unul dintre telefoanele mobile. "Dar când a început să plângă, am intrat în jocul lui, chiar am crezut că este fratele nostru și are nevoie de ajutor", a mai afirmat constănțeanca. Ulterior, membrii familiei au anunțat Poliția și au depus o plângere penală.


"Deși în acest caz nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor. În acest context, polițiștii recomandă: nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor; nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora; sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracțiuni de înșelăciune", au subliniat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4984 secunde