Escrocii prin telefon au "ușurat" o constănțeancă de 18.000 de lei

302
Escrocii prin telefon au

Articole de la același autor

Escrocii care păcălesc oamenii prin telefon și-i lasă fără bani au mai făcut o victimă în județul Constanța. Este vorba despre o femeie din comuna Limanu, care le-a trimis infractorilor 18,000 de lei. Ea a fost sunată, pe telefonul fix, miercuri dimineață, puțin după ora 9,00, de un bărbat care avea vocea asemănătoare cu a ginerelui ei, care i-a spus că a făcut un accident pe o trecere de pietoni, a lovit doi copii, unul în vârstă de 4 ani, celălalt de 6 ani, și ambii au avut nevoie de intervenții chirurgicale și au fost transferați la un spital din București. El i-a explicat femeii că s-a înțeles cu tatăl copiilor că dacă cei mici vor scăpa cu bine din spital, și urmările legale pentru el vor fi mai mici. Ba chiar i-a dat la telefon și pe un așa zis avocat, care i-a cerut să nu povestească nimănui despre cele întâmplate, pentru a nu îngreuna situația juridică a ginerelui ei. Drept pentru care, femeia, înnebunită, s-a împrumutat de bani și în mai puțin de două ore a trimis suma cerută, prin MoneyGram, pe numele unei persoane din București.

 


Ironia a făcut ca la doar câteva minute după ce a trimis banii să fie sunată de ginerele ei, care era la muncă și nu avea habar de grozăvia prin care treceau soacra și soția lui.  Cazul a ajuns, în prezent, în atenția Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Constanța. Nu este primul de acest gen, ci, din contră, este al 50-lea de la sfârșitul anului trecut! Iar numărul victimelor pare să nu se mai sfârșească…

Polițiștii constănțeni recomandă cetățenilor o serie de măsurile de autoprotecție pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a evita să devină victime ale unor astfel de infracțiuni:
 
- apelarea cu număr ascuns este în sine suspectă;
-  nu intrați în discuție cu persoane care se recomandă ca făcând parte din familie sau apropiate familiei, dacă aveți dubii asupra identității acestora; sesizați de fiecare dată poliția înainte de a lua o decizie pripită;
- deveniți alerți atunci când vă sunt prezentate scenarii dramatice;- căutați să verificați autenticitatea aspectelor prezentate din mai multe surse;
- evitați să luați decizii în stări emoționale particulare sau foarte puternice! Veți greși sigur;
- Atenție! predispoziția la eludarea legii (atracția către zona corupției) vă transformă în victime.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde