Escroacă ghinionistă: a încercat să înșele, prin metoda "Accidentul", un fost polițist!

834
Escroacă ghinionistă: a încercat să înșele, prin metoda

Articole de la același autor

Escrocii specializați în înșelăciuni prin metoda "Accidentul" continuă să caute victime în Constanța. O tânără de 18 ani, complice la astfel de scheme, a fost reținută însă, după ce gruparea din care face parte a încercat să păcălească… un fost polițist.

Sâmbătă, un bărbat de 54 de ani a fost sunat de un individ, care s-a dat drept avocatul fiului său și i-a cerut nici mai mult nici mai puțin decât 4.500 de euro, spunând că băiatul a fost im-plicat într-un accident rutier în București și are nevoie urgent de acești bani pentru a scăpa de răspunderea penală și alte urmări. Cel pe care încercau escrocii să-l păcălească este însă un fost polițist de la Secția 4, ieșit la pensie de puțin timp. Dându-și sea-ma că este vorba despre o înșelă-ciune, fostul polițist și-a dat acordul să plătească banii ceruți, dar imediat și-a anunțat foștii colegi de la Secția 2, printr-un apel la Serviciul unic de urgență 112.

După puțin timp, la locuința bărbatului a sosit o tânără de 18 ani, pentru a ridica banii. Fostul polițist a reținut-o însă până la sosirea oamenilor legii.

Suspecta a fost identificată ca fiind Cristina Georgiana D., de 18 ani, și a fost reținută, ancheta fiind preluată de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale.

Polițiștii fac un apel la toți constăn-țenii să anunțe imediat Poliția, dacă se confruntă cu situații similare ca cea prezentată anterior.

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III- a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor "rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere", polițiștii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, doar instanța de judecată este com-petentă pentru a hotărî și dispune într-o astfel de situație.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care constănțenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier și pentru a anunța oamenii legii de o astfel de solicitare.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2051 secunde