Escadrilă de avioane multirol F-16! Declarațiile ministrului Apărării

2486
Escadrilă de avioane multirol F-16! Declarațiile ministrului Apărării - avioane-1580335314.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, aflat în vizită oficială în Portugalia, în perioada 26 - 28 ianuarie, la invitația omologului său, Joao Gomes Cranvinho, a stabilit principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române. 


Alături de cele 12 aeronave aflate deja în dotarea Armatei României, aviația militară va mai achiziționa, din Portugalia, încă cinci aeronave multirol, modernizate și adaptate la cerințele contractuale, informează Biroul de presă al MApN. 
"Această vizită completează demersurile demarate cu mai mulți ani în urmă, când România a decis să-și creeze o capabilitate de luptă aeriană pe platforma F-16. Este practic un demers în trei, pentru că sunt implicate cele două țări, România - Portugalia, dar și SUA, prin compania Lockheed Martin, care a mijlocit tot ceea ce înseamnă partea de modernizare și actualizare a avioanelor F-16 pe care le-am achiziționat de la Forțele Aeriene Portugheze", a declarat ministrul Nicolae Ionel Ciucă. 


Totodată, achiziția acestor aeronave va oferi industriei naționale de apărare oportunitatea de a crea și dezvolta capabilitatea de întreținere și reparație a acestor platforme în România, iar pe timpul vizitei la Centrul de mentenanță aeronautică din Portugalia, ministrul Ciucă a analizat, alături de omologul său, posibilitatea de a se realiza, prin continuarea colaborării cu partea portugheză și cu implicarea nemijlocită a companiei Lockheed Martin, transferul tehnologic în beneficiul industriei naționale de apărare. 


XXX 
Agenda vizitei din Portugalia a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru cei doi demnitari de a identifica noi domenii de cooperare, atât în cadrul unor proiecte comune, cât și în ceea ce privește participarea la misiuni NATO sau obiective comune în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene. 


De asemenea, cei doi demnitari au abordat și subiecte referitoare la colaborarea în domeniul învățământului militar și al exercițiilor militare bilaterale și multinaționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6485 secunde