EROU MORT LA DATORIE, IN AFGANISTAN. Parchetul General al României deschide dosar penal

9203
EROU MORT LA DATORIE, IN AFGANISTAN. Parchetul General al României deschide dosar penal - stoicamadalinamuritinafganistan1-1505554251.jpg

Articole recomandate

Parchetul General informează că a deschis dosar penal în legătură cu incidentul produs, vineri, în Afganistan, în urma căruia un militar român a murit, iar alți doi au fost răniți.


"Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: În urma sesizării Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către Ministerul Apărării Naționale în legătură cu incidentul incidentul produs în cursul zilei de astăză, 15 septembrie 2017, în Afganistan, s-a constituit un dosar penal la parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat care a fost lovit, în mod intenționat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică", se arată în comunicatul Parchetului.


Reamintim!


Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7914 secunde