ENORIAȘII SAR LA GÂTUL PREOTULUI: "L-am rugat să-i plătim în rate, nu vrea, a spus că vrea toți banii odată"

878
2
ENORIAȘII SAR LA GÂTUL PREOTULUI:

Articole recomandate

Un preot din Botoșani, acuzat că a mărit taxele, ar fi declanșat o adevărată revoltă în rândul enoriașilor. Peste 200 de oameni din două sate botoșănene sunt nemulțumiți, după ce părintele Marineac le-ar fi impus taxe uriașe. Pentru că au pensii mult prea mici, bătrânii ar vrea să plătească taxele chiar și în rate pentru ca părintele să le pomenească morții.


Localnicii din Ilișeni și Românești sunt nemulțumiți, după ce preotul Marineac le-ar fi crescut taxele bisericești prea mult, notează observator.tv. Oamenii spun că nu-și permit să plătească dările cerute de părinte deoarece au pensii prea mici.


"Suntem supărați pe preotul Marineac, domnule, ne-a pus să plătim 70 de lei pentru un pomelnic. 70 de lei! Și nu ne dă nici chitanță. Apoi, dacă nu suntem acasă când mai vine, ne face de râs la biserică, la slujbă, că n-am vrut să-i deschidem. Nu mai putem. L-am rugat să-i plătim în rate, nu vrea, a spus că vrea toți banii odată. Nu mai avem de unde da, suntem bătrâni, cum să dau 70 de lei ca să-mi pomenească morții, eu pâine cu ce iau? Eu dau, n-am spus că nu dau. Dar e prea mult! În plus, are și o firmă care vinde praznice și suntem obligați să mai dăm și acolo bani", a povestit, pentru sursa citată, un locuitor din Ilișeni.


Unul dintre pensionari spune că sute de persoane merg duminica la biserică. Enoriașii plătesc pomelnice și alte taxe pentru care părintele nu ar da chitanță.

Nemulțumiți, credincioșii vor fie aducerea unui alt părinte sau scăderea taxelor bisericești, scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Anca
3 martie 2018
Hot

Destept popa

Gigi
3 martie 2018
Trai neneaca , pe spinarea prostilor ...

Religia este opium-ul popoarelor ! Smecherii si golanii si smenarii astia de spagoveni , pomohaci , barladeni , tanasesti si alte oratanii de aceeasi factura , s-au inmultit nepermis , ca microbii , virusand natiunea , saracind-o , prostind-o si calarind-o , intr-o asemenea maniera , incat . parca evul mediu s-a pogorat temeinic , trimilenar peste spatiul romanesc . Incotro mai merg valahii si moldovenii si ardelenii ? Pai , catre subdezvoltare , catre tribalism , catre teleormanizare si balcanizare , catre urcatul in copaci si vietuirea in pesteri ! De cultura si civilizatie , in spatiul mioritic , ocupat de berbecii ortodocsi , nu se mai poate vorbi , nici gandi . Vegetale , muschi , licheni , limbrici ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5632 secunde