Elicopter SMURD cu probleme la motor! Grație pilotului s-a evitat o tragedie

165
Elicopter SMURD cu probleme la motor! Grație pilotului s-a evitat o tragedie - ddd-1578840640.jpg

Articole recomandate

Un elicopter SMURD care a decolat, duminică, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu a avut probleme tehnice și a aterizat din nou pe aeroportul clujean, conform Agerpres. "Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat și a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloții aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranță aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranță pe aeroport, în jurul orei 15,20", informează ISU Cluj.

Elicopterul a transportat un bărbat de circa 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii. "Pacientul a fost predat în siguranță, problemele tehnice au survenit după predarea acestuia", se mai arată în informarea ISU Cluj.

Și secretarul de stat în MAI Raed Arafat a venit cu explicații în acest caz. ''Elicopterul tocmai lăsase un pacient la Cluj, alimentase și decolase și după decolare pilotul a sesizat o problemă, care, conform procedurii, din informațiile pe care le am până acum, a necesitat oprirea unuia dintre motoare, motiv pentru care era normal să nu meargă mai departe, să se întoarcă și să aterizeze la aeroport, lucru pe care l-a și făcut în siguranță. (...) Mie mi s-a transmis că au aterizat fără nicio problemă. Aceste elicoptere au această posibilitate în mod normal, pentru asta sunt ele luate pentru sistemul de urgență - chiar dacă unul din motoare cade, celălalt motor poate să ducă elicopterul să îl aterizeze în siguranță'', a explicat Arafat la Digi 24.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Microbuz răsturnat pe A1: un mort
Pagina a fost generata in 0.4252 secunde