Elicopter militar prăbușit, șeful Statului Major al armatei, mort! Unde s-a petrecut tragedia

2001

Articole recomandate

Șeful Statului Major al armatei din Taiwan și alți șapte oficiali militari au murit, într-un accident de elicopter, anunță Ministerul Apărării, relatează Agerpres.

În vârstă de 62 de ani, generalul Shen Yi-ming, șeful Statului Major, făcea parte din opt ofițeri de rang înalt ai armatei taiwaneze, între care și trei generali, uciși în accident.

Elicopterul lor, un Black Hawk, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din apropiere de Taipei.

Oficialii militari plecaseră din Taipei într-o misiune de rutină pentru a vizita trupele din zone izolate din comitatul Yilan, în nord-estul insulei.

Elicopterul a fost nevoit să facă o aterizare de urgență în munții din apropiere de Taipei la doar 30 de minute după decolare, a precizat Ministerul Apărării.

În aparatul de zbor se aflau în total 13 persoane. Cinci dintre ele, printre care și un reporter militar, au fost salvate și transportate la spital, conform aceleiași surse.

Comandantul forțelor aeriene, Hsiung Hou-chi, a declarat într-o conferință de presă la Taipei că nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului și că a fost creat un grup de lucru pentru a investiga acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4469 secunde