Elevii din Constanța, instruiți privind delincvența juvenilă

95
Elevii din Constanța, instruiți privind delincvența juvenilă - prevenire-1443605081.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni continuă evenimentele în cadrul programului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității – 2015", iar în cursul zilei de marți, oamenii legii s-au aflat la Școala Gimnazială nr. 31 Constanța. Tema activităților de ieri a fost delincvența juvenilă. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de ordine publică au discutat cu elevii claselor V-VIII despre legislația referitoare la regimul răspunderii penale a minorilor, precum și prevenirea violenței în rândul tinerilor, atât în incinta unităților de învățământ cât și în afara acestora. 


"Polițiștii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi și răspunsuri la întrebări, discuțiile fiind interactive și de interes pentru beneficiari. Cu această ocazie, oamenii legii prezenți la activitate au diseminat mesaje preventive din sfera de interes a grupului țintă. Astfel, s-au li s-a recomandat elevilor sa își aleagă cu grijă prietenii, ținând cont de calitățile morale, sa evite compania persoanelor agresive, sa fie conștienți de faptul ca un conflict nu se rezolvă prin violență, iar adulții, fie ei părinți, profesori, polițiști le sunt înainte de toate prieteni", spun polițiștii constănțeni. 


În cursul zilei de astăzi, polițiștii vor continua să discute cu elevii despre prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului prin acțiuni în spațiul public constănțean, unde se vor desfășura activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, mai exact a furturilor, tâlhăriilor, înșelăciunilor etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6239 secunde