Elevii din Constanța instruiți de jandarmi

129
Elevii din Constanța instruiți  de jandarmi - elevi-1452880695.jpg

Articole de la același autor

"Împreună, pentru siguranță" este campania demarată de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Scopul activității este informarea elevilor cu privire la modul activ în care această instituție se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor precum și tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar și despre prevenirea și combaterea violenței. Grupul țintă al campaniei sunt elevii cu vârste între 11 și 19 ani.

În cursul zilei de joi, militarii au fost prezenți la Școala gimnazială numărul 1 din localitatea constănțeană Valul lui Traian. Jandarmii au discutat cu elevii și le-au explicat cum pot preveni și combate actele de violență.

"Elevilor din clasele a V-a, le-a fost prezentat pe scurt și pe înțelesul lor misiunile jandarmeriei, importanța și locul acestei arme în cadrul forțelor de ordine publică. De asemenea, una dintre problemele puse în discuție de către elevi a fost aceea că în viața de zi cu zi este dificil și chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevii au fost sfătuiți de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forțele de ordine, prin apelul unic de urgență 112, explicând și ce informații sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz", a declarat maior Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al GMJ "Tomis".

Astfel de activități vor continua pe parcursul anului școlar la mai multe unități de învățământ din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Eveniment : Droguri confiscate de jandarmi
Pagina a fost generata in 0.3543 secunde