Elevii din Constanța, instruiți cum să stea departe de infracțiuni!

129

Articole de la același autor

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a încheiat campania de prevenire a delincvenței juvenile "Copilărie fără delincvență", inițiată în anul 2014 de către Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul I.G.P.R., care a avut ca scop creșterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, a părinților și cadrelor didactice cu privire la modalitățile de prevenire a delincvenței juvenile. 
 

Acțiunile au fost subsumate proiectului cu același nume, finanțat de către Comisia Europeană, prin grantul "Prevenirea și lupta împotriva criminalității", program care și-a propus creșterea eficienței programelor specifice.


Activitățile au fost derulate de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, grupul țintă fiind elevii școlilor gimnaziale, care au fost informați cu privire la prevederile legale și modalitățile concrete de prevenire a delincvenței juvenile. 


Astfel, pe parcursul proiectului, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii, cu părinții și profesorii și au prezentat interactiv teme ca: pericolul consumului de droguri la vârste fragede, al consumului de etnobotanice, modalități optime de alegere a prietenilor, reducerea riscului de a deveni victime ale diverselor tipuri de infracțiuni. 


De asemenea, au fost organizate concursuri și ateliere tematice, acestea încheindu-se prin desemnarea câștigătorilor, copiii fiind premiați cu articole de papetărie, memory stik-uri, șepci, insigne, tricouri, lanterne, DVD-uri, rucsacuri, inscripționate cu însemnele Poliției Române și cu logo-ul proiectului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4025 secunde