Elevii de la Colegiul Pedagogic au aflat despre Telefonul Copilului de la poliţişti

417

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de specialiști de la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, din cadrul Poliției Române, au desfășurat, miercuri, 1 aprilie, o campanie de promovare a „Telefonului Copilului”.

Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, scopul fiind prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, atât în incinta, cât și în apropierea școlilor. La acțiune a participat și un reprezentant al Asociației Telefonul Copilului.

Elevii și profesorii au aflat că Asociația Telefonul Copilului pune la dispoziția copiilor numărul de telefon 116111, care poate fi apelat de luni până duminică, între orele 8.00 – 00.00, pentru semnalarea oricărei forme de abuz. De asemenea, abuzurile pot fi semnalate și printr-o aplicație mobilă instalată pe telefon,Happygraff, pe platforma educațională și de consiliere www.116111.ro. Specialiștii sunt convinși că numărul cazurilor semnalate către autorități este doar o mică parte din totalul agresiunilor la care minorii sunt supuși, iar în cele mai multe cazuri, minorii și părinții lor încearcă să își rezolve singuri problemele.

De asemenea, copiii au mai fost înștiințați că toate sesizările transmise către Telefonul Copilului sunt preluate de Poliție și asistența socială, care vor desfășura anchete, prin discuții cu părinții, profesorii, vecinii, iar cazurile sunt urmărite până la soluționarea lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4399 secunde