€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Elevii constănțeni au învățat despre delincvența juvenilă

Ştire online publicată Miercuri, 29 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost vizitați, săptămâna aceasta, în cadrul programului „Școala Altfel”, de către elevii de la Școala nr.12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir” și Școala nr. 24 „Ion Jalea”. Copiii au fost încurajați să descopere cât mai multe informații despre delincvența juvenilă, prevenirea bullying-ului, siguranța on-line și răspunderea penală a minorilor. 


În acest context, elevii au vizitat Serviciul Criminalistic, unde au urmărit cu mare interes modul în care se amprentează persoanele, dar și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, fiindu-le prezentată tehnica din dotare. Totodată, copiii au participat la exercițiile demonstrative desfășurate de polițiști. 


La final, elevii au recapitulat împreună cu polițiștii rutieri regulile de circulație, pe care pietonii trebuie să le respecte, atunci când se deplasează pe stradă sau cu mijloacele de transport în comun. 


De precizat că activitățile desfășurate se subscriu Programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală, Proiectului „Pregătiți pentru viață” și desigur, a programului „Școala Altfel”.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7504 secunde