Elevii, avertisment important de la polițiști

228
Elevii, avertisment important de la polițiști - cumauinceputsiundeauajunsjocuril-1571900001.jpg

Articole de la același autor

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 3 și 4, au vizitat elevii din cadrul școlilor gimnaziale nr. 28 și nr. 39 din municipiul Constanța.


În aceeași zi, polițiștii au continuat activitățile preventive și la Liceul ,,Carmen Sylva" din Eforie Sud unde, în prezența a peste 200 de elevi, au dezbătut aspecte legate de siguranța pe internet, sexting, dar și răspunderea penală și contravențională a minorilor.

Copiii au primit flyere cu caracter preventiv și totodată li s-au prezentat materiale video, fiind încurajați să-și exprime părerea cu privire la aspectele abordate. 


În acest context, polițiștii le recomandă elevilor:


- Fiți selectivi în ceea ce privește adăugarea persoanelor străine în lista de prieteni; 


- Nu răspundeți mesajelor supărătoare sau care conțin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blocați persoana care le transmite și anunțați părinții sau profesorii;


- Nu transmiteți date cu caracter personal și nu vă expuneți la webcam persoanelor pe care le întâlniți în mediul online.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul ,,Pregătiți pentru viață".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4295 secunde