Elevi din Constanța, față în față cu oamenii legii

Vineri, 18 Octombrie 2019, 12:37
157
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au vizitat ieri, 17 octombrie a.c., Școala Gimnazială nr. 37 din municipiul Constanța și Centrul Cultural ,,Elena Roizen" din localitatea Ovidiu.
 
Scopul vizitei a fost inițierea unor discuții interactive cu elevii claselor a V-a despre riscurile la care s-ar putea expune prin neglijarea protejării identității lor.


În acest context, polițiștii le-au reamintit tinerilor pericolele la care s-ar putea expune prin furnizarea datelor personale către persoane cunoscute doar pe rețelele de socializare și cui ar trebui să ceară ajutor ori de câte ori se simt în pericol. Totodată, le-au fost prezentate informațiile necesare referitoare la prevenirea bullyingului, delincvenței juvenile și a traficului de persoane. 
Pentru a facilita transmiterea mesajelor, polițiștii le-au oferit copiilor materiale educative cu sfaturi preventive, fiecare dintre aceștia fiind invitați să-și exprime părerea cu privire la aspectele abordate.


Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul "Pregătiți pentru viață".


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3116 secunde