Mai multe ştiri online:

Elevele care l-au filmat pe profesorul acuzat de comportament indecent, pedepsite

Ştire online publicată Vineri, 02 Februarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cele trei eleve de la Liceul "Nicolae Teclu" din Copșa Mică, care l-au filmat în timpul orei de religie pe profesorul preot, acuzându-l de comportament indecent, s-au ales cu o mustrare scrisă și nota scăzută la purtare, pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord pe Internet, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.


"În ceea ce privește situația elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copșa Mică, întrunit în ședința din 29.01.2018, a analizat situația și a votat aplicarea unei sancțiuni de mustrare scrisă și scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord, ținând cont de legislația în vigoare. Menționăm faptul că există posibilitatea ca sancțiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancțiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copșa Mică", se arată în comunicat citat de agerpres.ro.

Profesorul nu a fost sancționat pentru că a demisionat în ziua în care elevele au dat jurnaliștilor filmul. Nici diriginta elevelor nu a fost sancționată, pentru că s-a dovedit că nu știa de niciun incident, susține Inspectoratul Școlar Județean.

Deocamdată, singura anchetă care l-a declarat nevinovat pe preotul profesor de religie este cea a Mitropoliei Ardealului. Purtătorul de cuvânt al Pariarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, după izbucnirea scandalului, că potrivit anchetei Mitropoliei Ardealului profesorul de religie de la Copșa Mică este nevinovat, gestul fiind cauzat de o gravă afecțiune și nu unul obscen.

Este posibil ca și Poliția să-l declare nevinovat pe profesorul de religie. Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu, comisarul șef, Tiberiu Ivancea, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că ancheta nu este finalizată, dar că deocamdată "nu se confirmă ce s-a spus inițial"


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.765 secunde