Elena Udrea, CONDAMNATĂ LA 6 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, în dosarul Gala Bute

1424
Elena Udrea, CONDAMNATĂ LA 6 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, în dosarul Gala Bute - udrea-1490710644.jpg

Articole recomandate

Judecătorii Instanței Supreme au dat astăzi prima sentință în dosarul "Gala Bute". Astfel, pentru acuzația de abuz în serviciu, Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare cu executare, în timp ce pentru acuzația de dare de mită a primit 5 ani. Procedural, se ia în calcul cea mai mare pedeapsă, adică cea de 6 ani. Aceasta a fost achitată pentru acuzația de deturnare de fonduri europene. Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea a primit 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Ana Maria Topoliceanu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința poate fi atacată atât de procurori, cât și de avocați, întrucât nu este definitivă.


Citește și: Dosar "Gala Bute" / Rudel Obreja, 5 ani de închisoare cu executare





La termenul anterior, din 13 martie, judecătorii au amânat cu 15 zile verdictul. Procurorii DNA solicită pedepse maxime pentru inculpații din dosar.

Alături de Udrea, au fost trimiși în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroag.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4266 secunde