Electrocasnice contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 19:11
251
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China, electrocasnice în valoare de aproximativ 19.500 lei, susceptibile a fi contrafăcute, precum și 30.000 artificii pentru tort, nedeclarate la intrarea în țară.

Astfel, în cursul zilei de marți, 20 noiembrie, oamenii legii au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în județul Ilfov. Cu acest prilej, au descoperit 300 articole electrocasnice (aparate de călcat verticale cu aburi), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la valoarea de aproximativ 19.500 lei. Totodată, au fost găsite 30.000 artificii pentru tort în valoare de aproximativ 50.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară.

Administratorul societății comerciale este cetățeanul român A.B., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov.

"Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât și cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale la autoritatea vamală și efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", au anunțat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3143 secunde