Șeful Statului Major al Apărării, la Conferința Comitetului Militar al NATO

150
Șeful Statului Major al Apărării, la Conferința Comitetului Militar al NATO - seful-1516123778.jpg
Generalul Nicolae Ciucă participă, în aceste zile, împreună cu Delegația Statului Major al Apărării, la Conferința Comitetului Militar NATO, în formatul șefilor apărării, ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia.


În cadrul conferinței, sunt discutate teme militare de actualitate, precum provocările mediului de securitate de pe flancul sudic al NATO și contribuția Alianței la stabilizarea acestuia, căile de urmat privind misiunea Resolute Support din Afganistan, rolul NATO referitor la acordarea de asistență în domeniul reformei sectorului de securitate în Irak și de instruire a forțelor de securitate irakiene, în anul 2018. 


De asemenea, vor fi dezbătute propunerile privind adaptarea structurii de comandă NATO, formularea de recomandări militare și armonizarea acestora cu cele politice ale Consiliului Nord-Atlantic. 


Comitetul militar se reunește de două ori pe an la sediul NATO de la Bruxelles, la nivelul șefilor apărării, pentru a discuta despre operațiunile și misiunile NATO, și pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianța poate răspunde cel mai bine la provocările globale de securitate. O dată pe an se întâlnesc într-o țară membră a Alianței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Stire din Eveniment : Radu Mazăre contestă arestul preventiv
Pagina a fost generata in 1.1776 secunde