Șeful Poliției Rutiere Constanța, acuzat că ar fi impus "normă de amenzi"

3017
12
Șeful Poliției Rutiere Constanța, acuzat că ar fi impus

Articole de la același autor

Șeful Serviciului Rutier Constanța, comisarul șef Constantin Dancu, este acuzat că ar fi impus normă de amenzi agenților de poliție rutieră din Mangalia. Acuzațiile sunt aduse de reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Totul pleacă de la un "Ordin observator" pe care comisarul șef l-a transmis Poliției Mangalia. 


Reprezentanții Sindicatului Na-țional al Agenților de Poliție din România (SNAP) au făcut public, pe pagina web a organizației, "Ordinul observator" pe care cms. șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, l-a transmis, în 14 martie 2013, către conducerea Poliției Mangalia, în care se face referire la activitatea desfășurată în stradă de agenții de poliție de la Biroul Rutier Mangalia. 


Referitor la acest act, sindicaliștii au precizat: "Este vorba despre un «Ordin observator», emis de șeful Serviciului Rutier Constanța, care folosind complicate calcule ma-tematice și statistici (probabil unica și singura atribuție în calitate de șef) a constatat că polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Mangalia au aplicat o medie de numai 8 amenzi/ polițist pentru neportul centurii de siguranță într-un serviciu de 8 ore, spre deosebire de subalternii domniei sale, care au aplicat în 8 ore o medie de 30 de amenzi/polițist pentru aceeași faptă, pe te-ritoriul orașului Mangalia. De asemenea, în conținutul documentului se precizează că se impune cer-cetarea disciplinară a polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Mangalia, pentru că au aplicat de trei ori mai puține amenzi decât colegii lor din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 


Dacă este să ne luăm după dorințele și poftele acestui șef, ca fiecare polițist să aplice cel puțin 30 de amenzi într-un schimb de opt ore, raportat la populația de 36.364 de locuitori ai orașului Mangalia și luând în considerare cifra de aproximativ 10.000 de posesori de permise de conducere, constatăm că trei echipaje, a câte doi polițiști, în 24 de ore, în mai puțin de două luni, ar amenda fiecare conducător auto din Mangalia". 


"Astăzi, în Poliția Română, princi-piul «numărului» este mai presus decât principiul «calității» în munca de poliție. Singurul lucru care contează este să avem cifre cât mai mari, pentru a avea ce raporta presei și statistici cât mai alambicate pentru a distrage atenția de la problemele reale ale societății. Am ținut să vă prezentăm acest document pentru că ne-am săturat să ni se spună de mai marii Poliției Române că instituția și corpul managerial este unul profesionist îndreptat spre performanță și implicare (…)", se mai arată în comunicarea sindicatului, semnată de Biroul Executiv Central. 


Ce scrie în adresa trimisă polițiștilor din Mangalia 
Concret, în "Ordinul observator" semnat de cms. șef Dancu, dar și de cms. șef Adrian Rapotan (împuternicit în fruntea IPJ Constanța la data respectivă), se face referire la faptul că, în perioada 11-24 mar-tie 2013, în cadrul acțiunii desfășurate pentru prevenirea incidentelor rutiere pe fondul nefolosirii centurii de siguranță, lucrătorii de la Biroul Rutier Mangalia au aplicat, în medie, opt sancțiuni pe zi. În aceeași perioadă, echipajul trimis în zonă de la Serviciul Rutier Constanța a aplicat între 24 și 35 de sancțiuni. În încheiere, co-misarul șef Dancu transmite: "Vă atrag atenția că pentru anul 2013, Poliția Română a stabilit ca indicator de evaluare a performanței scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulație cu 3% față de 2012, drept pentru care combaterea nepurtării cen-turii de siguranță este un factor  care influențează în mod direct  atingerea obiectivului stabilit la nivelul IGPR. 


Prin urmare, vă solicităm să luați măsuri urgente de verificare a activităților zilnice a efectivelor de poliție rutieră și, în cazul în care se constată o neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici, să dispuneți măsuri în conformitate cu Ordinul MAI 400/2004 privind regimul disciplinar al polițiștilor". 


Ce spune șeful Poliției Rutiere 
Contactat de reporterii "Cuget Liber", comisarul șef Constantin Dancu a subliniat că prin adresa respectivă nu se impunea o normă de amenzi, așa cum lasă să se înțeleagă sindicaliștii, ba nici măcar nu se făcea referire la un asemenea aspect. 


"Susțin vehement că în Poliția Română nu a existat și nu există «normă de amenzi»! Un argument în acest sens este faptul că banii din amenzi intră la bugetul administrațiilor locale, nu în cel al Poliției. În schimb, noi acționăm în sensul prevenirii accidentelor grave de pe drumurile publice, pe baza unor analize, pentru a interveni în zonele într-adevăr problematice. Iar aplicarea de sancțiuni este parte componentă a acțiunii de prevenire. Ordinul respectiv face referire la o situație întâlnită în teren; nu a fost transmis din birou, ci după ce în Mangalia a fost trimis un echipaj al Serviciului Poliției Rutiere și s-a constatat o diferență considerabilă între activitatea desfășurată de echipajul trimis de la Constanța și cele locale. Respectivul ordin nu impune o normă de amenzi, ci solicită efectuarea unei analize a modului în care își desfășoară activitatea agenții, în condițiile în care gradul de indisciplină pe plan rutier este ridicat în zona Mangalia", a precizat comisarul șef Constantin Dancu. 
În plus, trebuie subliniat, a menționat polițistul, faptul că "portul centurii este foarte important, căci poate face diferența dintre o tamponare și un accident soldat cu victime".


Atașăm, spre vizualizare, și "Ordinul Observator" la care se face referire în adresa acuzatoare a sindicaliștilor. Menționăm, totodată, faptul că sindicaliștii nu au adus nicio acuzație oficială, către IGPR sau minister, la adresa polițistului constănțean. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mr.Anaconda
30 mai 2014
!!!

Ce fraier. Inca putin sa aibe rabdare ca vine sezonu. Sa vezi atunci amenzi.

Invata Engleza
30 mai 2014
INVATA ENGLEZA

..,.,.,.,''',.,.,.'',.,.'',.,.,.,'' Invata ENGLEZA in 21 de zile FARA PROFESOR " este cu siguranta cel mai eficient sistem de invatare a limbii engleze din Romania. Afli mai multe detalii pe site-ul: Inveti Engleza Ro

sokeres
30 mai 2014
Tigari s.r.l.

TIGARI avem ! .... TIGARI .... TIGARI ....TIGARi barosane .. de care vrrei ? FMMMMMMM

ilie
30 mai 2014
Dancu?

Eu ma straduiesc sa inteleg cum in politie ajung sefi cei mai mari spagari.gen Dancu!

gika kontras
30 mai 2014
gaborul

Minte de stinge tov,Dancu ordinele sunt date de la Bucuresti si trebuie executate intocmai ca se strang bani frumosi si din amenzile de circulatie bani ce trebuie sa ajunga la tov. primari si baroni locali ca de e an electoral.Un agent de circulatie a spus ca nu poate sa-mi aplice sanctiunea avertisment scris desi e prevazuta de lege pentru ca altminteri va trebui sa faca el raport si sa se justifice sefilor sai in ce context a aplicat avertisment si de ce nu a aplicat amenda .In concluzie tov Dancu e un mincinos ca si tov.Ponta

Andi
30 mai 2014
MILIȚIA

Pai nu trebuie sa dea si el bine la șefi ca poate il mai pune șef la IPJ, acolo unde e grosu de șpagă. El si cu sluga aia de Dogaru care e șef la Dias, au rupt cu șpaga si acum sunt ei aia corecti.

Dan
30 mai 2014
Ptr Andi

Si pe d na mata nu au tavalit o toata C ta si acm este tot doamna?!!

ZRWhtDfewvuYsID
29 septembrie 2014
yyeNuNSJFWHnFBiOm

NIrq80 nberoluupwjb, [url=http://rbhhpnmpbyhw.com/]rbhhpnmpbyhw[/url], [link=http://rllqgxtbuyja.com/]rllqgxtbuyja[/link], http://mhtrqliuihgl.com/

ijqXeIDDWJmGl
12 octombrie 2016
gXuhwfZptpNfr

ghvhgs hnhjapjrbfxw, [url=http://mktzhvihwdrj.com/]mktzhvihwdrj[/url], [link=http://xingqtqpjcpe.com/]xingqtqpjcpe[/link], http://zbiyhvwmnplo.com/

eClWyrQoeBRjhb
19 ianuarie 2017
VvQuRalxlBhbu

DaCn4N yeyunxwbktfw, [url=http://fghlsntluipm.com/]fghlsntluipm[/url], [link=http://jgzduysofpbg.com/]jgzduysofpbg[/link], http://kocmissuupqn.com/

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde