Șeful jandarmilor din Piața Victoriei și-a cerut scuze pentru "violențele gratuite" împotriva manifestanților

146
Șeful jandarmilor din Piața Victoriei și-a cerut scuze pentru

Articole recomandate

Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat trupele de jandarmi la mitingul diasporei de pe 10 august, și-a cerut scuze față de protestatarii care au fost agresați în mod gratuit de jandarmi în timpul zilei.



"În calitate de șef al operațiunii îmi cer scuze față de toți cei care au suferit violențe gratuite din partea jandarmilor. Cazurile vor fi analizate punctual și cercetate de procurori", a declarat maiorul Laurențiu Cazan joi la TVR.

El a explicat amploarea violențelor de pe 10 august prin faptul că, de data aceasta, manifestanții nu s-au mai delimitat de provocatorii din piață, cum s-a întâmplat la mitingul din februarie 2017, când huliganii au fost izolați și jandarmii au putut să se confrunte direct cu ei.

"A fost o particularitate la acest eveniment. A fost o tensiune fantastică la acest eveniment. Chiar dacă au fost mai multe sute de oameni violenți, de data aceasta ceilalți manifestanți nu s-au mai delimitat de ei", a spus maiorul Cazan.

El a mai afirmat că strategia provocatorilor a fost să acționeze din spatele câtorva rânduri de manifestanți pașnici, astfel că aceștiadin urmă au fost prinși la mijloc între huligani șijandarmi, căzând victime gazelor lacrimogene.

"Provocatorii nu au venit în grup organizat, ci separat și s-au întâlnit în piață. Erau extarordinar de mobili. Au rămas în spatele a 2-3 rânduri de manifestanți pașnici și împingeau de acolo", a mai spus Laurențiu Cazan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.257 secunde