Pe când și la Constanța?

Șeful ISC, Gigi Chiru, cere Prefecturii să anuleze o autorizație de construire într-un parc din Eforie

1919
Șeful ISC, Gigi Chiru, cere Prefecturii să anuleze o autorizație de construire într-un parc din Eforie - 56f00a07eb31796f72bb4745fe2cbdbf.jpg

Articole recomandate

O porțiune din parcul de la Teatrul de Vară din Eforie Sud a fost împrej-muită, săptămâna trecută, urmând ca pe terenul respectiv să demareze o lucrare de construcție. Evenimentul a stârnit nemulțumirea localnicilor și mai ales a copiilor care își mai pierd astfel, încă o porțiune din și așa puținul spațiu verde și loc de joacă pe care îl mai aveau în Eforie. Localnicii nu au stat însă cu mâinile în sân și au făcut o sesizare scrisă către Inspectoratul de Stat în Construcții, semnată de 40 de persoane.
Profitând că la conducerea instituției se află un concetățean de-al lor, oamenii i-au solicitat directorului Gigi Chiru să împiedice distrugerea parcului "în care generații de copii au crescut și s-au jucat".
În cursul zilei de ieri, urmare a sesizării cetățenilor orașului Eforie către Inspectoratul Teritorial în Construcții Sud-Est, inspectorul șef Gigi Chiru, împreună cu o echipă din cadrul instituției, s-a deplasat la fața locului pentru a verifica legalitatea autorizației de construcție emisă de Primăria Eforie către o persoană fizică, autorizație care stă la baza împrejmuirii unui teren în suprafață de 2.400 mp din perimetrul parcului.
În urma studierii documentației, șeful ISC a demarat demersurile necesare către Prefectura Constanța, pentru anularea în contencios administrativ a autorizației, motivând că emiterea ei este nelegală deoarece "regimul juridic al terenului aflat în perimetrul parcului de la Teatrul de Vară din Eforie Sud îl stabilește autoritatea locală prin documentațiile de urbanism specifice (PUZ și PUD) și, acesta are o destinație precisă: parc cu spații verzi". Mai mult, potrivit lui Chiru, "conform OUG 195/2005, privind protecția mediului, schimbarea destinațiilor amenajate ca spații verzi este interzisă indiferent de regimul juridic al acesteia. Deci, emiterea de autorizații de construcție pe astfel de terenuri este interzisă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6967 secunde