ȘEFUL IGPR, despre șoferul anti-psd: "A intrat în țară legal din punct de vedere al plăcuțelor de înmatriculare"

189
ȘEFUL IGPR, despre șoferul anti-psd:

Articole recomandate

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat, miercuri, că șoferul mașinii înmatriculate în Suedia cu numere preferențiale a intrat în România legal din punct de vedere al actelor privind plăcuțele de înmatriculare.

"A intrat în țară legal din punct de vedere al plăcuțelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (...), imoral să spun așa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuțele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ține de... Poseda documente de călătorie", a spus Buda.

Șeful IGPR a precizat că autoritățile suedeze au informat Poliția Română despre faptul că plăcuțele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

"Am primit un răspuns de la autoritățile suedeze prin care ne informează că plăcuțele de înmatriculare nu sunt valabile decât pe teritoriul statului suedez", a mai afirmat Ioan Buda.

Brigada Rutieră a anunțat luni că lui Răzvan Ștefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România", faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

"Un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul DGPMB, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice", preciza, luni, Brigada Rutieră.

Poliția susține că art. 36, alin. (3), cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenția de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că "numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 și 36 ale Convenției trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre și litere (...)", context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism și astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8368 secunde