Șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, vizită la Baza Mihail Kogălniceanu

287

Articole de la același autor

O delegație a Gărzii Naționale a Statului Alabama, condusă de șeful instituției, generalul-maior Sheryl Gordon, efectuează în această perioadă o vizită oficială în România.


Programul vizitei cuprinde deplasări în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în Portul militar Tulcea, unde vor face o vizită de informare pe Nava Siretul, și în garnizoana Constanța, unde vor participa, alături de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, la manifestările dedicate Zilei Marinei.


Delegația Gărzii Naționale a Statului Alabama va fi însoțită, pe durata prezenței în România, de generalul de brigadă Iulian Berdilă, șeful Direcției planificare strategică din Statul Major al Apărării. 


Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară, de peste 25 de ani, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP). 


Prin activitățile Mil-to-Mil, Programul de Parteneriat Statal a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare, în domeniul instrucției, militarilor din forțele terestre și aeriene și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu.


Împreună cu militarii Gărzii Naționale din Alabama, militarii români au executat, începând cu anul 2015, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, specifice unităților de geniu - "Resolute Castle", de cercetare - "Red Dragon" și din forțele aeriene - "Dacian Warhawk" și "Dacian Viper". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7734 secunde