Mai multe ştiri online:

Șeful DIICOT critică modificările Codurilor penale

Ştire online publicată Luni, 18 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Procurorul-șef al DIICOT critică și el amendamentele aduse de parlamentari codurilor penale. Și spune că anchetele și întregul proces de urmărire penală ar putea fi afectate de modificările propuse de aleși. În plus, drepturile victimelor au fost complet uitate, a mai spus șeful DIICOT, într-un interviu pentru libertatea.ro.Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al DIICOT: Am aflat cu surprindere despre faptul că este un proiect de modificare a celor două Coduri, care împreună cu legile speciale guvernează activitatea DIICOT. Cert este că nu s-a făcut niciun studiu de impact, nu s-a discutat cu niciunul dintre reprezentanții parchetelor sau instanțelor, dar ințeleg că este un proiect.

Cele peste 1.200 de dosare de trafic de droguri pe care le întocmesc procurorii în fiecare lună ar putea fi afectate, dacă rapoartele de constatare tehnico-științifică nu vor mai fi considerate probe.

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al DIICOT: În fiecare dosar de trafic de droguri, pentru a vedea dacă substanța găsită asupra unei persoane sau alteia conține una dintre substanțele de pe tabelele anexe la legea 143, se face o constatare tehnico-științifică în laboratoare. Exista șase laboratoare de acest fel în România.


Faptul că noua lege i-ar permite inculpatului să fie prezent la audierea unui martor sau a victimei ar putea afecta și el urmărirea penală.

Daniel Horodniceanu, procurorul șef al DIICOT: „Absolut toate textele sunt exprimate în favoarea inculpatului. Nu ne mai putem permite luxul începuturilor anilor '90. Eu m-as fi referit foarte mult și la drepturile victimei, pentru că nu mai sunt luate în considerare de foarte multă vreme și cred că ar trebui aplicate toate aceste instrumente corelativ și pentru părțile vătămate, și pentru părțile civile.

Eliminarea imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din ancheta penală ar face ca mulți infractori să nu mai poată fi trași la răspundere.

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al DIICOT: Noi lucrăm deseori cu imagini culese de la instituții publice, de la persoane private, din benzinării, de pe camerele stradale ale primăriei. Sunt foarte importante, mai ales pentru a stabili trasee, aici m-as referi strict la o infracțiune de trafic de droguri.

Procurorul șef al DIICOT mai spune și că relaxarea legislativă i-ar putea face pe mulți dintre infractorii care au fugit în ultimii ani în vestul Europei să revină acasă.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8758 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4060 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2791 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8046 secunde