Șefa DNA și adjunctul său, audiați astăzi la CSM

144
Șefa DNA și adjunctul său, audiați astăzi la CSM - 7469569mediafaxfotoalexandrudobr-1521617857.jpg

Articole recomandate

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, și adjunctul său, Marius Iacob, vor fi audiați miercuri în secția pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce Inspecția Judiciară a început, în ianuarie, acțiuni disciplinare în cazul lor, relatează News.ro.


Șefa DNA și adjunctul său vor fi audiați în Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM de la ora 10.00.


Inspecția Judiciară a început în 12 ianuarie o acțiune disciplinară în cazul procurorului șef al DNA, Laura Coduța Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acțiune similară a fost declanșată și în cazul lui Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA.


Procurorului șef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu.


O acțiune similară a fost declanșată și în cazul lui Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa.." constând în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declarație de abținere, deși se afla, în mod vădit, în situația de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65 alin.1 și art. 66 Cod procedură penală".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4421 secunde