Educatoarele de la "Grădinița Groazei" scapă de cătușe

435
5
Educatoarele de la

Articole recomandate

Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat, zilele trecute, în dosarul "Grădiniței Groazei" de la Constanța, după trei ani de procese. Educatoarele care au abuzat fizic și emoțional mai mulți copilași, iar imaginile au oripilat o țară întreagă, au fost condamnate la închisoare cu suspendare.

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dat prima sentință, astfel că educatoarele Cristina Alina Arma, Irina Petre și Cristina Manolache au primit câte un an de închisoare, iar Georgiana Vierescu și Larissa Victoria Hercus câte un an și jumătate de închisoare, toate pedepsele fiind cu suspendare. Directoarea grădiniței, în același timp proprietara unității, Eliza Pufleanu, a fost achitată.

Instanța a mai decis ca cele cinci angajate ale "Micului Regat" să achite în total, către părinții copiilor, 6.500 de lei reprezentând daune materiale și 7.500 de euro daune morale.

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Reamintim că mai mulți părinți din Constanța au ales o grădiniță privată respectiv "Micul Regat", pentru a beneficia de servicii de calitate superioară, dar în schimb de acestea s-au ales cu copii abuzați fizic și psihic.

Un părinte a intrat la bănuieli în anul 2014, după ce copilul se trezea noaptea plângând, iar în restul zilei era speriat. Adevărul a ieșit la iveală după ce sistemul de supraveghere al grădiniței și la care aveau acces și părinții a fost uitat deschis înainte de somnul de prânz al copiilor. Astfel, imaginile surprinse arată cum educatoarele bruscau copiii și îi loveau pentru a-i convinge să doarmă, iar o angajată îi pocnește pe cei agitați, îi smucește de mâini și îi împinge pe scaune, unii dintre micuți fiind chiar loviți cu un papuc.

Părinții a cinci copii au decis să meargă până la capăt și au depus plângere la Poliție împotriva a cinci educatoare și a directoarei grădiniței, iar apoi au ajuns și în instanță în 2015.

La Judecătoria Constanța, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a insistat să audieze copiii, emițând, la un moment, dat chiar și mandat de aducere pentru aceștia. Magistratul a fost recuzat, iar dosarul a fost repartizat altui magistrat.

Comentează știrea

Augusta
23 octombrie 2017
Vai de noi si de legile noastre!!!

Asta e justitia in Romania! Niste demente nenorocesc copiii pe care ar trebui sa ii educe, iar dupa 4 ani, nu 3, de procese pe banda rulanta, educatoarele nu patesc nimic! In alta tara...ce sa mai zic. Dar ma intreb si eu: daca acesti parinti au avut si probe video si audio, in care se vedea clar ca erau maltratati zeci de copii (nu numai copiii parintilor care au intrat in proces, restul fiind prea lasi ca sa se lupte pt copilul lor), ce face o mama al carui copil se plange de faptul ca educatoarea tipa sau il bate, dar mama nu are nici o dovada, in afara de cuvantul copilului? Raspuns: NIMIC!!! Ramane ca acesti copii maltratati in copilarie, sa devina niste adulti cu probleme, dar cui ii pasa, de abia vom avea mai multi derbedei pe strada, nu-i asa?

dorin
24 octombrie 2017
E un apel la anarhie felicitari !!

eu zic ca sentinta este buna ! E primul semn ca NU justitia e calea potrivita. Pana la urma judecatoarea le-a condamnat la pedeapsa strazii ... E un apel la anarhie felicitari !!

rusine ...
24 octombrie 2017
asta e lumea in care ne vom creste copiii ?

O sentinta impotriva bunului simt si a normalitatii. Asta este tara in care iti vei creste copilul draga Mara Isabella Iacob ? Asa ii vei face dreptate si copilului tau ? Vei avea curaj sa faci demersuri timp de 4 ani ca acesti parinti stiind ca tu ai scris istoria si ai creat un precedent demn de primitivismul anilor 70 ?

Nely
24 octombrie 2017
cam multe greseli si explicatii gen "vaaai eu nu am stiut nimic"

Aviz parintilor care isi duc copiii la gradinitele Elizei Puflene din ion ratiu si tulcea. eliza tolereaza bataia, angajeaza personal prost platit si cand e prinsa da spaga si scapa basma curata. Asa a scapat si de controalele de la DSP. Sa-ti tot lasi copiii in siguranta ! Pana anul trecut era angajat ca doctor al gradinitei pedofilul Victor Emanuel Bot la Santa Maria del Mar, ii facuse cabinetul lui unde consulta copii cu usa inchisa.Doctorul a fost condamnat la 11 ani de puscarie cu executare pentru viol si pedofilie. Acum tribunalul ii condamna alte 5 angajate la puscarie... tine-o tot asa Eliza ! S-o gasi un parinte sa angajeze un raket dupa ce ii povesteste fetita ce tratament primea de la doctor in gradinita ta

Nana
25 octombrie 2017
perfect adevarat !!

Augusta cea mai buna masura a lucrurilor este sa analizam comportamentul tinerilor din jurul nostru crescuti cu violente verbale sau fizice ca asa zise "masuri eficiente de educare si invatare a respectului" . Majoritatea au imprimat in subconstient amprenta abandonului si lasitatea parintilor atunci cand a trebuit sa le ia apararea in fata altor adulti abuzivi. De aici si frustrari sau comportament opozant , fronda, alienare, rautate sau dorinta de a perpetua metodele care "i-au facut oameni mari" ...dar fara suflet

Răspuns la: Vai de noi si de legile noastre!!!
Adăugat de : Augusta, 23 octombrie 2017
Asta e justitia in Romania! Niste demente nenorocesc copiii pe care ar trebui sa ii educe, iar dupa 4 ani, nu 3, de procese pe banda rulanta...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.275 secunde