Eduard Martin și Marcel Banaga rămân în spatele gratiilor

510
Eduard Martin și Marcel Banaga rămân în spatele gratiilor - conducerea-1507824435.jpg

Articole de la același autor

Judecătorii Curții de Apel București au luat decizia de a respinge contestația de ieșire din arest făcută de Eduard Martin, administratorul Polaris M Holding. După gratii va rămâne și Marcel Banaga, președintele consiliului de administrație al societății. Decizia este definitivă. 


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au acuzat pe cei doi de evaziune fiscală. Recursul a venit ca urmare a hotărârii luate de Tribunalul București, care a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile în cazul lui Eduard Martin și Marcel Banaga. 


Potrivit procurorilor, din 2006 și până în prezent, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezen-tat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Anchetatorii susțin că, pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate, împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată, în luna decembrie 2015. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare. 


"Concret, în perioada decembrie 2006 - februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatul Eduard Martin a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți", se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. 


Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje. Prin aceste activități, procurorii susțin că societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde