EDITORIAL / Operația reușită. Pacientul mort?

353
EDITORIAL / Operația reușită. Pacientul mort? - editoria-1416826309.jpg

Articole de la același autor

Respirația îi este tot mai greoaie. Pieptul i se umflă ca gușa unei broaște râioase cu fiecare gură de aer, în timp ce transpirația îi brăzdează în cascade repezi chipul hâtru. Doar clipește spre soarele care încearcă să răzbată dincolo de jegul ce stă mozaic pe fereastră. Nu se simte deloc bine. Spasmele îl încovoiază de mijloc, îl rostogolesc dintr-o parte în alta, îl trag și îl afundă și mai mult în perna îngălbenită de vreme și detergent ieftin. Nimeni nu îl ajută, mai mult decât e necesar și obligatoriu. Nu calmante, nu medicamentație. Suferința îi răzbate prin fiecare por, prin fiecare hârâit ce evadează din plămânii canceroși. Oare cât rezistă? De ce nu e sedat? De ce se intervine așa de brutal pe un trup atât de firav?


România instituțională e grav bolnavă. De sus până jos, de la stânga la dreapta, de la miniștrii până la polițiști, de la judecători și șefi de DIICOT până la consilieri APIA și funcționari de primării, instituțiile publice sunt măcinate organic de cancerul corupției, clientelismului politic. Îmbolnăvit de zeci de ani de microbii furtului și mizerie, abia își mai ține suflarea, încercând să reziste și să se imunizeze la tratamentele aplicate de medicii anti-corupție. Însă boala s-a înfiripat până și în ADN-ul celei mai neînsemnate celule, consumând cu lăcomie resurse și exploatând orice situație, indiferent de cât de ilegală ar fi, pentru a se dezvolta.


Se operează pe ici, pe colo, se mai amputează o extremitate, se mai extirpă o glandă, însă corupția și furtul sunt demult entități limfatice, care, culmea, în loc să curețe organismul, îl intoxică și îl asfixiază. Din păcate, mult timp boala s-a dezvoltat într-un mediu propice, la adăpostul unor instituții care au dejectat tone de bacterii și viruși în toate măruntaiele statului. Aici mă refer la partidele politice. Indiferent de culoare sau nume, într-o cantitate mai mare sau mică, au creat rețeaua și rețeta perfectă. Sub adăpostul parlamentului și al guvernului, au devorat intestinal toate instituțiile statului. Acum, când se intervine brutal, au vrut din nou să fugă la adăpostul funcțiilor pe care partidele i le-au oferit ca scut sau imunizare la propriile lor înșelăciuni. Nu se mai poate. Strada a vorbit. Românii au ales. Dacă bolnavul nu se face bine, îl omorâm. Și facem altul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Dar cu Cucu ce-ați avut?
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Breaking news. ȘOCANT!
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Tanti Nuți" sau jupânul Dragnea?
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : 1 Decembrie. Poftiți la coroane!
Pagina a fost generata in 0.4181 secunde