Ședință de Guvern; suplimentarea bugetului SGG pentru vizita Papei Francisc - pe ordinea de zi

108
Ședință de Guvern; suplimentarea bugetului SGG pentru vizita Papei Francisc - pe ordinea de zi - nmexnjg0yzkyzdq2odu1ogqymwq5ntc5-1554277080.jpg

Articole recomandate

Executivul se reunește miercuri în ședință, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, și un proiect de hotărâre prin care se suplimentează cu 9.000.000 de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea acoperirii unor cheltuieli ocazionate de vizita în România a Papei Francisc.

Potrivit ordinii de zi, în ședința de Guvern urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului SGG din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susținerii activității cultelor religioase din România.

"Pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de organizarea vizitei în România a Sanctității Sale Papa Francisc, în perioada 31.05 - 02.06, se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, cu suma de 9.000 mii lei", se arată în proiectul de hotărâre.

În proiect se menționează că Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate.

Totodată, Guvernul ar putea aproba în ședință indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ''Dublarea liniei de cale ferată între stațiile Mogoșoaia și Balotești''.

Pe agenda întâlnirii Executivului figurează și un proiect privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în cazul lucrării de utilitate publică de interes național ''Drum Expres Craiova - Pitești și legăturile la drumurile existente'', Tronsonul 1, aflate pe raza localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești din județul Dolj.

Miniștrii vor dezbate și o serie de memorandumuri, printre care și cel cu tema "Aprobarea prezentării candidaturii României pentru organizarea celei de-a 21-a ediții a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor din anul 2022'' și un memorandumul referitor la adoptarea Codului de conduită al membrilor Guvernului României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3418 secunde