Echipamentele principale ale primului sistem de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia

228
Echipamentele principale ale primului sistem de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia - midia-1598028668.jpg

Articole de la același autor

În luna august, au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" de la Capu Midia, județul Constanța, unde se va desfășura testarea de acceptanță și recepția primului sistem de rachete.

Testarea de acceptanță se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 Patriot pe configurația specifică echipamentelor livrate României.

Pe parcursul anului 2021, va continua instruirea colectivă a echipajelor, cu asistență din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare și mentenanță, respectiv perfecționării tehnicilor, tacticilor și procedurilor necesare utilizării sistemului.

"Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO", transmite Biroul de presă al MApN.

Aceste echipamente au fost precedate de transporturi terestre, aeriene și maritime ale unor echipamente de sprijin logistic, comunicații, echipamente și dispozitive de testare, precum și echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului Patriot.

XXX

Achiziționarea sistemelor Patriot a fost stabilită prin Legea nr. 222/2017 pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol", aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare". Documentul prevedea atribuirea contractelor Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru achiziționarea a șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot configurația 3+, din producția curentă, respectiv a echipamentelor majore, mijloacelor de transport, materialelor, pieselor, echipamentelor de mentenanță, muniției necesare, pachetului de suport logistic inițial și a serviciului de instruire, echipamentelor criptografice și cu regim special.

Contractorii principali ai pachetului de echipamente și servicii aferente sistemelor Patriot sunt companiile americane Raytheon și Lockheed-Martin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde