Mai multe ştiri online:

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro!

Ştire online publicată Miercuri, 18 Octombrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, au fost puși sub acuzare în legătură cu modul în care, în 2009, s-a hotărât prelungirea cu 25 de ani a contractului de închiriere a bazei „Cutezătorii”. În acea perioadă, ministerul era condus de Ecaterina Andronescu, scrie digi24.ro


Dinu Pescariu și Mihnea Costoiu sunt cercetați sub control judiciar pentru schimbarea destinației bazei sportive „Cutezătorii”.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro, după ce fostul tenismen a plătit o chirie subevaluată.

Baza sportivă „Cutezătorii” a fost pasată de cinci ori de la Ministerul Educației la RAPPS și invers, în funcție de cine venea la guvernare. Dinu Pescariu a obținut primul contract de închiriere în 2004, când ministrul Educației era Ecaterina Andronescu.

Cinci ani mai târziu, contractul a fost prelungit pentru o perioadă de 25 de ani, cu aceeași chirie - 9000 de euro pe lună. Înțelegerea ar fi fost parafată de Mihnea Costoiu, care era secretar de stat în Ministerul Educației, fără aviz de la juriștii ministerului. Procurorii l-au chemat și pe el să dea explicații.

Contractul mai prevedea că Dinu Pescariu e obligat să le asigure elevilor abonamente pentru baza sportivă, în valoare de 400 de mii de euro pe an.

„În realitate, imediat după preluarea Bazei Cutezătorii, Fundația 'Dinu Pescariu îngrădise accesul elevilor și copiilor la baza materială, împiedicându-i astfel să desfășoare activități științifice, culturale, sportive și artistice. De asemenea, Fundația Dinu Pescariu a schimbat scopul utilizării Bazei Cutezătorii, folosind-o în scopuri comerciale, acțiuni de divertisment ori tratamente de întreținere și relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA)”, susțin procurorii DNA.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7552 secunde