DUBLU ASASINAT / Procurorii au cerut condamnarea pe viață a lui Giani Deli-Iorga

1990
DUBLU ASASINAT / Procurorii au cerut condamnarea pe viață a lui Giani Deli-Iorga - gianideliiorga-1329844153.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța au finalizat procesul în care Giani Deli-Iorga a fost trimis în judecată pentru dublul asasinat de la Cernavodă. El a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav și tâlhărie.

Giani Deli-Iorga este acuzat că, la data de 3 ianuarie 2011, la Cernavodă, i-ar fi ucis cu sânge rece pe soții Elena și Petre Garoafă, părinții Gabrielei Mitu, soția celui mai bun prieten al său. Deli-Iorga i-a omorât pe cei doi cu numeroase lovituri de cuțit, ascunzându-le apoi cadavrele sub un pat și într-un șifonier.

În aceeași zi, Bogdan Mitu și-a ucis soția, înecând-o în Canalul Dunăre - Marea Neagră, după care s-a sinucis. Giani Deli-Iorga a recu-noscut cele două crime. Procurorul de ședință a solicitat magistraților condamnarea lui Deli-Iorga la pedeapsa maximă prevăzută de Codul penal, respectiv detenția pe viață, făcând trimitere la cruzimea cu care a comis cele două crime.

Avocata lui Giani Deli-Iorga, Aurica Grigorescu, cea care a susținut pe parcursul procesului că nu clientul ei s-ar face vinovat de crime, în condițiile în care acesta și-a recunoscut de la bun început și pe tot parcursul procesului vino-văția, s-a limitat să ceară judecătorilor ca, dacă-l vor găsi vinovat, să-l condamne la pedeapsa de 25 de ani de închisoare, și nu pe viață, așa cum au cerut procurorii, pentru că nu a acționat cu cruzimea despre care se vorbesc procurorii.

"El s-a dus acasă la soții Garoafă cu gândul de a-l împăca pe prietenul lui, Bogdan Mitu, cu socrii. Dar, dacă bătrânul s-a enervat și a sărit la el cu cuțitul, a trebuit să acționeze. Apoi a urcat să o roage pe bătrână să-l ajute, să sune la 112, dar ea a sărit cu cuțitul. A fost o înșiruire de întâmplări cu un deznodământ tragic", a conchis avocata.

În ultimul cuvânt, Giani Deli-Iorga a spus că se consideră, parțial, vinovat și că vrea să plătească pentru ceea ce a făcut. "Sunt de acord să stau 25 de ani la închisoare", a spus Deli-Iorga.

Magistrații de la Tribunalul Constanța au amânat pronunțarea în acest dosar pentru data de 27 februarie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : "Polițiștii în alb"
Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Mărturisiri din ,,casa groazei''
Pagina a fost generata in 0.3839 secunde