DRUMUL DISPERĂRII! Migranți ascunși într-o remorcă frigorifică

170
DRUMUL DISPERĂRII! Migranți ascunși într-o remorcă frigorifică - 18febrgranitamigranti-1582012468.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat 15 cetățeni din Siria, Irak și Afganistan, care au încercat să intre ilegal în țară, fiind ascunși în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetățean grec.

Ieri, ora 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean grec la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoțit de un conațional care avea calitatea de șofer de rezervă. Astfel, camionul tracta o remorcă frigorifică goală, având destinația Italia.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din față a remorcii frigorifice, 15 persoane de sex masculin.

Polițiștii de frontieră au stabilit faptul că șase bărbați sunt din Siria, cinci din Irak și patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutați de un cetățean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenția de a ajunge în Italia.

De asemenea, cei doi șoferi au susținut că nu aveau cunoștință despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

În cauză, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferii greci și cei 15 bărbați au fost preluați de autoritățile bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4984 secunde