DROGURI din Olanda, vândute în țara noastră. DIICOT a confiscat un colet cu trei kilograme de etnobotanice

254
DROGURI din Olanda, vândute în țara noastră. DIICOT a confiscat un colet cu trei kilograme de etnobotanice - cmykmandate-1626863297.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2021, inculpații au comandat substanțe psihoactive, de pe teritoriul Olandei, în scopul comercializării acestora către consumatori de pe teritoriul României.

La data de 19.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce transportau un colet, în care erau disimulate peste 3 kilograme de substanțe psihoactive.

Ulterior, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 90 de pliculețe cu cafeină pură, folosite pentru amestecul substanțelor psihoactive, sumele de 4.900 de euro și 3.600 de lei și a fost indisponibilizat un autoturism.

La data de 20.07.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Iulie 2021
Stire din Economie : Webinar dedicat hidrogenului
Pagina a fost generata in 1.8347 secunde