Droguri ascunse în colete din Italia, reținute la vamă

181
Droguri ascunse în colete din Italia, reținute la vamă - dddd-1583839185.jpg
Procurorii DIICOT au descoperit droguri într-un autoturism care transporta colete din Italia (orașul Torino), cu destinația Bacău, în acest caz fiind reținute patru persoane, relatează Agerpres.

Duminică, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițerii de poliție judiciară au efectuat, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, controlul asupra unui autoturism ce transporta colete din Italia (orașul Torino), cu destinația Bacău. Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre colete a fost identificată o cantitate de aproximativ 630 grame substanță vegetală solidă (rezină de canabis), ascunsă în diferite obiecte sau produse.

Luni, anchetatorii au reținut patru persoane implicate în acest caz pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În aceeași zi, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare în urma cărora au fost depistate diferite cantități de droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), telefoane mobile și tablete și sumele de 11.600 de lei, 300 de euro, 115 lire sterline și 121 de dolari.

În cauză s-a stabilit faptul că pe raza județului Bacău a acționat un grup format din 7 persoane implicate în activități de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv comercializarea de hașiș la prețul de 50 - 60 lei gramul, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la prețul de 70 lei /0,5 grame și droguri de mare risc la prețul de 35 lei/0,4 grame.

Cei 4 inculpați urmează să fie prezentați, marți, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6833 secunde