După 15 ani de la declanșarea anchetei

Draica, blestemat să se mai plimbe ani buni prin instanțe

1657
Draica, blestemat să se mai plimbe ani buni prin instanțe - 365bcf11efd535cf9a099107847ab6ed.jpg

Articole de la același autor

Deși, în ultimii ani, fostul campion la lupte greco-romane Ion Draica a fost purtat în mai multe procese penale pentru presupuse infracțiuni de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual ori uz de fals, el a fost găsit, în mod succesiv, în ultimii ani, nevinovat.

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au hotărât respingerea apelului declarat de procurori și au decis menținerea sentinței emise de colegii lor de la Tribunal în dosarul în care fostul campion la lupte greco-romane, Ion Draica, este acuzat de comiterea infrac-țiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și uz de fals.
Culmea, dosarul lui Draica a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după câțiva ani de când instanța de fond a dat o decizie. Tribunalul hotărâse achitarea sa, alături de alte trei persoane învinuite în acest dosar.
Ion Draica este acuzat, alături de Eugenia Butoi, de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și uz de fals.
Alte două persoane, membre ale Consiliului de Administrație de la SC Modern SA, Teodor Magda și Steriu Mihu, au fost cercetate în același caz pentru uz de fals.
Ion Draica și Eugenia Butoi se aflau, la momentul respectiv, la conducerea societății.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1996 - 1997, cei patru ar fi folosit cu rea-credință bunurile societății în detrimentul altor acționari. Prin mijloace frauduloase, ei ar fi cauzat un prejudiciu de 1,5 miliarde lei vechi, prin vânzarea acțiunilor societății Modern SA, privatizată prin metoda MEBO, altor persoane decât salariații societății și cei din Consiliul de Administrație.
Chiar dacă presupusele fapte au fost comise în urmă cu 15 ani, iată că dosarul lui Draica se va mai plimba pe la instanțele românești. Iar asta pentru că decizia emisă de Curtea de Apel Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0637 secunde