Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a plecat spre portul Odessa

249

Articole de la același autor

După exercițiile desfășurate în comun la exercițiul multinațional „Poseidon”, atât cu navele din gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor marine SNMCMG-2, cât și cu navele militare românești prezente în Marea Neagră, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) și-a încheiat cu succes prima parte a misiunii.

„Participarea la acest exercițiu multinațional a reprezentat un prilej excepțional pentru îmbunătățirea și dezvoltarea nivelului de pregătire, consolidat de-a lungul misiunilor la care am participat, și, totodată, pot spune că a fost o confirmare a gradului ridicat de seriozitate și profesionalism deținut de fiecare membru din echipaj. Sunt mândru că mă pot baza, în orice situație, pe echipajul navei pe care o comand, că acesta îndeplinește sarcinile încredințate și că respectă conduita militară. Exercițiul întrunit din această perioadă a avut un nivel ridicat de complexitate, fapt dovedit de diversitatea sarcinilor și acțiunilor pe care nava noastră le-a desfășurat în comun cu alte nave ale Forțelor Navale Române și ale partenerilor străini”, a afirmat comandantul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, locotenent-comandor Ionuț Diaconu.

Luni, 8 martie, împreună cu celelalte nave din gruparea navală permanentă NATO, dragorul a plecat din portul militar Constanța și a luat cap-compas portul ucrainean Odessa. „În continuare, ne vom desfășura misiunile specifice, iar după escala pe care o vom face în Ucraina, pentru refacerea capacității de luptă, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” va executa activități de instruire specifice, în apele internaționale ale Mării Negre”, a adăugat Ionuț Diaconu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde