Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a încheiat ultima misiune NATO din 2020

Duminică, 22 Noiembrie 2020, 21:57
260
După parcurgerea a peste 500 de mile marine (aproximativ 1.000 de kilometri), în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navele partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la exercițiul multinațional POSEIDON 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO SNMCMG-2 a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional. La întoarcerea din misiune, echipajul dragorului maritim, comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a raportat „Misiune îndeplinită!”.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.205 secunde