Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, escală în Portul Odessa

232
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, escală în Portul Odessa - cf5d8f747ecb42d58277859a662934d8-1615476819.jpg

Articole de la același autor



Echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a consemnat miercuri, 10 martie, în Jurnalul de Bord al navei, intrarea în portul ucrainean Odessa. Nava face parte din gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group) și desfășoară, împreună cu celelalte nave aliate, misiuni de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a flancului estic al NATO.
Escala din portul Odessa are ca scop refacerea capacității de luptă și, totodată, pregătirea următoarelor misiuni ale grupării navale NATO, în bazinul pontic. Acțiunile marinarilor militari români au ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate dintre Forțele Navale Române și partenerii străini și demonstrează faptul că, prin indeplinirea angajamentelor asumate, țara noastră este un furnizor important de securitate în regiune. 
Înainte de ambarcarea la bord pentru a participa la această misiune, toți membrii echipajului dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” au fost carantinați și vaccinați împotriva COVID-19. Starea lor de sănătate a echipajului este monitorizată în permanență de către o echipă medicală, pentru a preveni orice risc de îmbolnăvire. Pentru respectarea măsurilor de limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, toți membrii echipajului navei militare vor rămâne izolați la bord, pe durata escalei la Odessa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5637 secunde