Două grupări navale NATO, escală la Constanța

284
Două grupări navale NATO, escală la Constanța - douagrupari-1517512164.jpg
Două grupări navale NATO, alcătuite din șapte nave de luptă, fac o escală de câteva zile, în portul Constanța, în perioada

1-4 februarie. Din partea Forțelor Navale Române, la activitățile celor două grupări navale din Marea Neagră, participă fregata "Regele Ferdinand" și dragorul maritim "Lupu Dinescu".

Gruparea navală permanentă NATO (SNMG-2/Standing NATO Maritime Group) este alcătuită din fregata "Regele Ferdinand", distrugătorul britanic HMS "Duncan" și fregatele turcești TCG "Gaziantep" și "Yldirim". Navele desfășoară, în perioada 30 ianuarie - 17 februarie, antrenamente comune de supraveghere maritimă și alte misiuni specifice în apele Mării Negre.

A doua grupare navală permanentă a Alianței Nord Atlantice care este prezentă în Marea Neagră, în perioada 24 ianuarie - 13 februarie, este alcătuită din nava britanică de cercetare hidrografică multifuncțională HMS "Enterprise", vânătorul de mine turcesc TCG "Akay" și dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu" (DM-25).

Misiunile celei de-a doua grupări navale (SNMCMG-2 Standing NATO Maritime Group 2) sunt specifice luptei împotriva minelor marine și amenințărilor subacvatice.

În timpul escalei la Constanța, reprezentanții celor două grupări navale vor efectua vizite oficiale la Comandamentul Flotei și la autoritățile locale constănțene. Navele vor pleca din portul Constanța luni, 5 februarie, și își vor continua exercițiile pe mare, la care vor mai participa și două avioane MiG 21 Lancer românești și un submarin turcesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde