Mai multe ştiri online:

Două călăuze, reținute de polițiștii români pentru trafic de migranți

Ştire online publicată Marţi, 16 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat doi cetățeni irakieni care au sprijinit 14 migranți, cetățeni din Irak și Iran, să treacă ilegal frontiera din Serbia.


Cele două călăuze au fost reținute pentru 24 de ore, iar cetățenii iranieni au fost predați autorităților sârbe în baza acordului de readmisie. 


În data de 14.10.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, colegii noștri au identificat, pe raza municipiului Timișoara, 14 cetățeni străini, care nu vorbeau limba română. Având în vedere faptul că persoanele în cauză (5 bărbați, 4 femei și 5 minori) nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări. În același timp, extinzând cercetările, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta au reținut, între localitățile de frontieră Giera și Toager, alți doi cetățeni străini.


În cadrul verificărilor, s-a stabilit că din grupul format din 14 persoane, fac parte șase cetățeni din Irak și opt din Iran, adulții având vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, iar copiii între 1 și 13 ani.


De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cele două persoane depistate de către lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Deta sunt cetățeni irakieni, Y.J. si A.Z., în vârstă de 20, respectiv 33 de ani și aveau rol de călăuze. Cei doi au sprijinit grupul de migranți să treacă ilegal frontiera din Serbia în Romania, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 migranti, respectiv trafic de migranți pentru cei doi cetățeni irakieni, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Pe numele celor doi cetățeni irakieni, călăuzele grupului, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.


Totodată, au fost contactate autoritățile de frontieră din țara vecină în vederea cercetării evenimentului, cei opt cetățeni iranieni fiind predați autorităților sârbe în baza acordului de readmisie, iar ceilalți au fost preluați de Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara până la finalizarea cazului.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7507 secunde