Două avioane F-16 Fighting Falcon, aduse din Portugalia, în dotarea Armatei Române

394
Două avioane F-16 Fighting Falcon, aduse din Portugalia, în dotarea Armatei Române - avioanefalcon2-1604247980.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a treia și cea de-a patra aeronavă F-16 Fighting Falcon - din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române - au sosit vineri, 30 octombrie, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea. Ultima aeronavă din lotul de cinci va fi livrată în primul trimestru al anului 2021.

Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate.

Programul în cadrul căruia sunt achiziționate cele cinci avioane va permite și creșterea nivelului de instruire a personalului tehnic ingineresc, precum și crearea capabilității de reparații capitale pentru motoarele ce echipează avioanele F-16. Forțele Aeriene Române mai au în dotare 14 aeronave F-16 Fighting Falcon, care execută deja misiuni de poliție aeriană.

Primele două aeronave din noul lot de cinci au sosit în România în luna august a acestui an, iar după intrarea în dotarea Forțelor Aeriene Române și a ultimului avion F-16 Fighting Falcon (prevăzută pentru primul trimestru al anului 2021), toate cele 17 aparate de zbor - în cofigurație M5.2R, vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6XR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde