Dosarul "Șpagă pentru șefii CJC", pe mâna judecătorilor

646
1
Dosarul șpăgii care trebuia să ajungă la vârful Consiliului Județean Constanța a fost finalizat de pro-curorii DNA Constanța și trimis pe masa judecătorilor. Pe lângă Eugeniu Mija, care a fost arestat în momentul primirii sumei de 15.000 de euro pentru a interveni, prin intermediul altor persoane, la șefii CJ Constanța pentru deblo-carea unor fonduri, au mai fost trimise în judecată alte două persoane. Este vorba de Realini Lipșa și Nicolae Vasilescu, înalt funcționar public, șef al Departa-mentului Legislativ al Camerei Deputaților, acuzați și ei tot de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată, Eugeniu Mija, Realini Lupșa și Nicolae Vasilescu, în cursul lunii noiembrie 2011, au pretins de la patronul unor societăți comerciale suma de 2 milioane de lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcții efectuate în anii 2008 și 2009 de firmele denunțătorului în beneficiul a cinci primării din județul Constanța. Procurorii spun că banii au fost pretinși pentru ca cei trei să intervină pe lângă persoane cu funcții de decizie din cadrul Con-siliului Județean Constanța și pe care să le determine să dispună achitarea către firmele afaceristului ce a făcut denunțul în acest dosar a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5 milioane de lei. Suma de 2 milioane de lei urma a fi împărțită între cei trei inculpați după recuperarea efectivă și în tranșe a datoriilor respective, mai spun anchetatorii.

Eugeniu Mija a fost cel care, la data de 10 ianuarie, i-a pretins denunțătorului suma de 20.000 de euro, pe care, ulterior, a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe lângă președintele Consiliului Județean Constanța și pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fondurile necesare achitării acelorași datorii către firmele denunțătorului. După aproape o lună, Mija a fost prins în flagrant primind cei 15.000 de euro, el fiind reținut, iar ulterior arestat pentru asta. În fața judecăto-rilor, el a negat că ar avea vreo legă-tură cu șefii de la Consiliul Județean Constanța, invocând faptul că, fiind în criză de bani, l-a mințit pe denunțător doar pentru a intra în posesia celor 15.000 de euro, dar că avea de gând să-i dea înapoi.

Dosarul celor trei a fost trimis pe rolul Tribunalului Constanța, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Constantean
26 martie 2012
Jos Mazare si cu Porcusor!

La puscarie cu drogatul etnobotanic si cu porcul spondilozat, beat mort in intersectia de la Capitol.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3619 secunde